IstoricS.C. Uzina Concordia S.A. Campina isi desfasoara activitatea pe locul unde intre anii 1905 - 1970 a functionat Centrala Electrica Campina.

Din anul 1970, cand Centrala Electrica a fost desfiintata, pana in anul 1992, societatea a trecut prin mai multe etape de organizare, avand diverse denumiri (S.C.M.R. Campina, SUCREE Campina, U.A.R.M.T. Campina).

In urma dezafectarii CE Campina, spatiile disponibile au fost readaptate pentru productia de utilaje tehnologice, confectii metalice, scule, dispozitive si confectii metalice necesare Sistemului Energetic National. Astfel a luat fiinta "Sectia de Autoutilare si Reparatii Utilaje Tehnologice", in structura IRE Ploiesti.

Cerintele de produse au crescut an de an, astfel incat in anul 1977 sectia s-a transformat in "Uzina de Autoutilare si Reparatii Masini Tehnologice" (UARMT), devenind o puternica baza de productie pentru toate unitatile MEE. In aceasta perioada societatea a produs si comercializat piese, scule, dispozitive, confectii metalice si utilaje, exclusiv pentru domeniul electroenergetic.

Din anul 1992 societatea iese din structura RENEL, devine societatea comerciala si se numeste S.C. Uzina Concordia S.A.. S-a privatizat prin metoda "MEBO" in anul 1994 si functioneaza ca societate pe actiuni cu capital privat.